Voedingsbeleid

Kinderdagverblijf ’t Schelpje zorgt voor goede en gezonde voeding. Als flesvoeding voor de baby’s hebben wij standaard flesvoeding van Nutrilon. Als u wilt dat wij uw baby andere flesvoeding geven, dient u dit zelf mee te nemen. Als uw kind allergieën heeft of bijzondere voedingsgewoonten nodig heeft, houden wij daar rekening mee.

Wij zullen uw kind stimuleren, om hun brood op te eten en hun beker leeg te drinken. We maken de maaltijden gezellig. De kinderen blijven aan tafel zitten totdat iedereen klaar is met eten. Kinderen die ’s middags gebracht worden dienen thuis een lunch te hebben gehad. De kinderen waarvoor een warme maaltijd is geregeld eten gezamenlijk tussen 16.30- 17.00 uur.

Ontbijt

Kinderdagverblijf ’t Schelpje verzorgt ontbijt voor kinderen die tot 07:30 uur gebracht worden. Het gaat dan om een boterham met hartig beleg zoals kaas, appelstroop of smeerkaas  en lauwe thee of water.

Tussendoor (ochtend)

In de ochtend rond 09:30 uur wordt met de kinderen aan tafel sap gedronken. Daarnaast wordt er volkoren beschuit, een creamcracker of volkoren cracotte met jam, appelstroop of 15+smeerkaas gegeten.

Lunch

Rond 11:30 uur eten we gezamenlijk een lunch aan tafel. De lunch bestaat uit verse groentesoep en brood met diverse soorten beleg. Eerst krijgt uw kind een kommetje verse groentesoep en dan mag uw kind kiezen tussen eerst een boterham met margarine en smeerkaas, plakjes kaas of kipfilet of een boterham met zoet beleg, zoals pindakaas, appelstroop, honing of jam. De kinderen kiezen zelf wat zij op hun boterham willen, waarbij de pedagogisch medewerkers verantwoordelijk zijn voor zowel de hoeveelheden als de variatie. De kinderen drinken hierbij een beker lauwe thee, water of halfvolle melk.
De pedagogisch medewerkers letten erop dat kinderen drinken en minstens één boterham opeten, tenzij met de ouders anders is afgesproken. Het kan gebeuren dat een kind zich niet zo lekker voelt en daarom niet wil eten. In dat geval zal de pedagogisch medewerker dit aangeven bij de ouders. De kinderen die tussen de middag wakker zijn krijgen sap of water aangeboden.

In de zomer krijgen de kinderen uiteraard extra te drinken.

Fruitmoment

Rond 15:00 uur wordt er in de groep gezamenlijk, aan tafel, sap gedronken en
vers fruit gegeten. Als basis fruit is er gekozen voor appel, peer en banaan. Regelmatig wordt er een andere soort seizoensgebonden fruit aangeboden.

Tussendoor (einde van de dag)

Rond 17:00 uur krijgen de kinderen een soepstengel, cracker of biscuitje met een bekertje drinken.

Traktaties

Wij verzoeken u vriendelijk uw kind geen snoep mee te geven naar het kinderdagverblijf of naar de buiten schoolse opvang. De traktaties tijdens feestjes en verjaardagen zijn vrij in te vullen. We hebben hier geen regels voor. Wel kunnen de medewerkers van ’t Schelpje helpen en adviseren over eenvoudige en gezonde traktaties. Bij specifieke dieet wensen vragen wij u zelf alternatieve traktaties voor uw kind mee te geven.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

Sinterklaas

Gisteren was Sinterklaas samen met zijn pieten op bezoek. Wat was het weer een feestje! [...]

Uitreiking cheque KiKa

Vanmorgen hebben de kinderen de cheque met het totaalbedrag van onze bak-actie aan René Oud [...]

Buiten spelen

We zijn gek op buiten spelen in onze prachtige natuur- en belevenistuin. Weer of geen [...]

[dc_social_wall id="7487"]