Met trots kunnen we zeggen, dat Kinderdagverblijf ’t Schelpje als eerste kinderopvangorganisatie in Heerhugowaard het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang heeft behaald. Deze is uitgereikt door Stichting Groen Cement.

Het Kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang is in het leven geroepen door Stichting Groen Cement. Deze stichting wil bijdragen aan het grootbrengen van een generatie kinderen die de kans krijgt om liefde voor de natuur te ontwikkelen. Natuurbeleving en buiten spelen zijn belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Spelenderwijs leren kinderen ontdekken hoe zij zélf goed voor de natuur kunnen zorgen.

Natuur, natuurbeleving, en buiten zijn staan sinds een jaar dagelijks centraal bij de activiteiten met de kinderen bij ons, vandaar dat we als organisatie dit keurmerk hebben ontvangen. Hieruit blijkt waardering voor onze aanpak en visie op gezonde kinderopvang. De natuurbeleving en buiten spelen is bij ‘t Schelpje verankerd in het pedagogisch beleid. Deze documenten dienen als richtlijn voor de pedagogisch medewerkers.